04-10-2016 07:28 | Door: Hidde Middelweerd

Het Japanse GLM presenteert een elektrische, luxueuze sportwagen op de Paris Motor Show: de GLM G4. Het racemonster heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur en een actieradius van 400 kilometer.

Dit meldt GLM in een persbericht.

De emissievrije sportwagen biedt ruimte voor vier passagiers en gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,7 seconden.

Elektrische auto’s

GLM investeert fors in zogeheten ‘enabling technologies’: technologieën die de opkomst van elektrische auto’s mogelijk maken en vooruit helpen. Volgens het Japanse bedrijft steekt het veel tijd en geld in het verbeteren van het chassis en de motor, om de batterijduur zoveel mogelijk te verlengen.

“De auto-industrie gaat de aankomende jaren ingrijpend veranderen en elektrische voertuigen gaan een groot deel van de markt innemen. GLM wil vooraan staan in deze revolutie”, zegt Hiroyasu Koma, CEO van GLM, in een persbericht. “We willen een elektrisch voertuig bieden dat bijdraagt aan een koolstofarme samenleving, maar tegelijkertijd voor een spannende rijervaring zorgt.”

Nederland

Voor de realisatie van de sportwagen sloeg GLM de handen ineen met Savage Rivale, een Nederlandse designstudio.

Renault

Ook Renault greep de Paris Motor Show aan om een volledig elektrische luxebolide te presenteren: de TreZor Concept.

Bron: GLM ¦ Foto's: GLM