04-10-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

Mitsubishi Motors had tijdens de Paris Motor Show een wereldpremière in handen. Voor het allereerst werd de GT-PHEV Concept getoond: een SUV met een plug-in hybride aandrijflijn. De autofabrikant noemt het de ‘SUV van de toekomst’.

Mitsubishi belicht de wereldpremière in een persbericht.

Drie elektromotoren

De hybride SUV beschikt over drie elektromotoren. Een elektromotor van 90 kilowatt drijft de voorwielen aan, terwijl twee elektromotoren van 45 kilowatt de achterwielen voor hun rekening nemen.

De motoren worden gevoed door een batterij van 25 kilowattuur, die onder de vloer van de SUV is geïnstalleerd. Daarnaast beschikt de GT-PHEV Concept over een zuinige benzinemotor van 2,5 liter, die maximale efficiëntie biedt bij hoge snelheden. Daarnaast kan de benzinemotor, in de zogeheten Series Drive-modus, fungeren als generator.

De efficiëntie van de duurzame SUV wordt verder opgevoerd door een automatisch sluitende grille en de adaptieve wielophanging, die de rijhoogte kan aanpassen. Beide innovaties dragen bij aan een lagere luchtweerstand.

Actieradius

Op papier heeft de SUV een puur elektrische actieradius van 120 kilometer. De totale actieradius, bij een volle tank én een volle batterij, bedraagt meer dan 1.200 kilometer.

Elektrische auto

Mitsubishi heeft ook de eX Concept meegenomen naar de Paris Motor Show. Dit volledig elektrische studiemodel was eerder al te zien op de Tokyo Motor Show 2015.

Lees ook:

Mercedes lanceert elektrisch submerk met concept-SUV

TreZor Concept: Renaults elektrische racemonster

Volkswagen onthult elektrische auto met 600 kilometer bereik

Bron: Mitsubishi ¦ Foto's: Mitsubishi