05-10-2016 13:43 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Cars brengt voor het einde van het jaar een zogeheten car-to-car communicatiesysteem op de markt. Het systeem stelt auto’s in staat om, via de cloud, informatie uit te wisselen met elkaar. Bijvoorbeeld over slechte wegcondities of gladheid op de weg.

Dit meldt Automotive News Europe.

Volvo

Het Zweedse automerk maakte eerder deze maand bekend dat de nieuwe technologie wordt geïmplementeerd in de nieuwe V90 Cross Country. Ook andere modellen worden in de toekomst uitgerust met de communicatietechnologie.

“Alle voertuigen in de 90-serie worden voor het einde van het jaar uitgerust met deze technologie”, zegt Peter Mertens, senior vice-president R&D bij Volvo, tegenover Automotive News Europe.

Gladheid

Het systeem, dat Volvo ontwikkelde in samenwerking met telecombedrijf Ericsson, kan berichten sturen over een glad of slecht wegdek aan de hand van sensoren. Deze sensoren meten de wrijving/frictie tussen de auto en het wegdek om te bepalen of het wegdek glad is of op een andere manier voor gevaar kan zorgen. Auto’s met hetzelfde communicatiesysteem krijgen hier vervolgens een melding over.

Een auto moet wel verbinding hebben met het internet om van het systeem gebruik te kunnen maken.

Communicatie

Verschillende automerken beschikken al over een dergelijk systeem of werken er aan. Zo gebruikt Mercedes een vergelijkbaar systeem in zijn E-klasse modellen. Ook Toyota heeft een dergelijk systeem op zijn naam staan. Merken als Cadillac, Audi en Jaguar hebben een vergelijkbaar systeem momenteel in ontwikkeling.

Bron: Automotive News Europe ¦ Foto: Volvo Cars