06-10-2016 14:17 | Door: Hidde Middelweerd

Faraday Future, ontwikkelaar van elektrische auto’s, slaat de handen ineen met LG Chem. Gezamenlijk gaan de bedrijven batterijen voor elektrische auto’s ontwikkelen.

Dit meldt Faraday Future in een persbericht.

Batterij

Het is de bedoeling dat de samenwerking leidt tot een batterij voor EV’s met de grootste energiedichtheid ter wereld. Deze energiedichtheid kan weer voor een grotere actieradius zorgen.

“We hebben nauw samengewerkt om het bereik en de veiligheid van onze batterij hardware te bevorderen”, zegt Tom Wessner, vice-president of global supply chain bij Faraday Future, in het persbericht.

“De vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt, staat gelijk aan een grote stap voorwaarts in de batterij-technologie”, voegt UB Lee, president van LG Chem, hieraan toe.

Elektrische auto’s

Faraday Future werkt al tijden aan elektrische auto’s, maar hult zijn werkzaamheden vooralsnog in geheimzinnigheid. Wel werd eerder dit jaar de FFZero1 getoond: een futuristische conceptauto, waarvan het onzeker is of deze ooit op de markt verschijnt.

Ook startte het bedrijf dit jaar met de bouw van een fabriek voor elektrische auto’s in de woestijn van Nevada. Dit project heeft een prijskaartje van € 1 mrd.

Bron: Faraday Future | Foto: Faraday Future