12-10-2016 07:07 | Door: Hidde Middelweerd

Den Haag wil dat bezorgers van maaltijden en zorgverleners massaal overstappen op elektrisch vervoer. Het bestuur van de stad heeft daarom een subsidie van € 200.000 beschikbaar gesteld om bedrijven over de streep te trekken.

Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Subsidie

Ondernemers kunnen voor maximaal zes elektrische voertuigen subsidie aanvragen. Denk hierbij aan elektrische scooters en elektrische fietsen. Per voertuig wordt maximaal € 1.500 aan subsidie verstrekt.

De regeling loopt tot 7 oktober, 2017 of tot de subsidiepot leeg is. Voorwaarde voor het krijgen van een subsidie is dat elk voertuig minstens 3.000 kilometer per jaar rijdt voor zakelijke doeleinden.

Elektrisch vervoer

Elektrisch vervoer heeft over het algemeen een hogere aanschafprijs, maar is goedkoper in gebruik. Om het obstakel van de aanschafprijs te overbruggen, stelt Den Haag de subsidie beschikbaar.

Elektrische personenauto’s

Sinds 1 juli stelt de gemeente Den Haag ook subsidie beschikbaar voor inwoners die een elektrische auto willen kopen. Dit meldt de gemeente in een persbericht. Inmiddels is er al zestig keer subsidie aangevraagd voor de aanschaf van een elektrische personenauto.

Omdat deze regeling zo populair is, heeft de gemeente het budget van de subsidie verhoogd, van € 200.000 naar € 300.000. Dit geld komt uit de subsidiepot voor de aanschaf van elektrische bestelauto’s en taxi’s, die een stuk minder populair is. Deze subsidiepot wordt derhalve verlaagd, van € 400.000 naar € 300.000.

Bron: Algemeen Dagblad, Gemeente Den Haag | Foto: public domain