11-10-2016 10:35 | Door: Hidde Middelweerd

Royal HaskoningDHV gaat zijn steentje bijdragen aan het elektrificeren van het Nederlandse wagenpark. Het internationale ingenieurs- en adviesbureau start met een pilot van 26 elektrische leaseauto’s. Uiteindelijk worden alle 625 leaseauto’s die het bedrijf in gebruik heeft volledig elektrisch.

De pilot alleen bespaart al meer dan 100 ton CO2 per jaar. Dit meldt Royal HaskoningDHV in een persbericht.

Dag van de Duurzaamheid

Royal HaskoningDHV greep de Dag van de Duurzaamheid aan om leaseauto’s die (deels) door fossiele brandstoffen worden gedreven, te vervangen door volledig elektrische BMW i3’s. Met de 26 testexemplaren bekijkt het concern hoe het bevalt om volledig elektrisch te rijden. Ook wordt getest of de (semi-) publieke laadpalen naar behoren werken.

Vanaf 2020 wil Royal HaskoningDHV dat alle leaseauto’s volledig elektrisch zijn.

Elektrisch rijden

Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV, rijdt zelf inmiddels ook elektrisch en ziet de overstap op een elektrische leasevloot als een logische keuze: "Wij adviseren bedrijven en overheden met een breed palet aan diensten waarbij duurzame bedrijfsvoering centraal staat. Duurzaamheid is voor ons dus al core business. Het doorvoeren ervan in onze eigen bedrijfsvoering is voor ons daarom vanzelfsprekend.”

Bron: Royal HaskoningDHV