19-10-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Infiniti, de luxedivisie van Nissan, overweegt een volledig elektrisch model op de markt te brengen. De fabrikant speelt hiermee in op de groeiende vraag naar elektrische auto’s in China.

Dit meldt Bloomberg.

Elektrische auto

Momenteel biedt Nissan negen Infiniti-modellen aan in China, waarvan er drie hybride modellen zijn. Een volledig elektrisch model is een logische volgende stap voor Infiniti, omdat de vraag naar dergelijke modellen in het Aziatische land steeds groter wordt. China haalde vorig jaar de Verenigde Staten in om de grootste markt op het gebied van elektrisch vervoer te worden.

“We onderzoeken de beste timing voor Infiniti om een elektrisch model op de markt te brengen”, zei Roland Krueger, president van Infiniti, tegenover Bloomberg. Hij voegde hieraan toe dat China in dat opzicht de belangrijkste markt is: “We ontwikkelen EV’s met de Chinese markt in ons achterhoofd. En wellicht wordt het ook wel de eerste markt waar we een EV lanceren.”

Nissan

Mocht Infiniti besluiten tot het ontwikkelen van een elektrisch model, dan kan deze snel op de markt verschijnen. Zowel moederbedrijf Nissan als alliantiepartner Renault hebben de technologie voor elektrische auto’s namelijk al in huis.

Bron: Bloomberg | Foto: Infiniti