09-11-2016 15:18 | Door: Hidde Middelweerd

Autofabrikant Renault-Nissan werkt aan een elektrische auto die slechts $ 8.000 moet gaan kosten.

Dat stelt Carlos Ghosn, CEO van Renault-Nissan, tegenover CNBC.

Elektrische auto

Eerder deze week liet Ghosn zich ontvallen dat Renault-Nissan een elektrische auto wil lanceren in China met een prijskaartje van ongeveer $ 8.000, na aftrek van subsidies. Nu heeft de CEO laten weten dat de elektrische auto al binnen twee jaar op de markt kan verschijnen.

De goedkope, elektrische auto moet een alternatief zijn voor de Nissan Leaf, die vanaf $ 29.000 te koop is. Volgens Ghosn is de Leaf te duur om voet aan de grond te krijgen op de Chinese markt. Daarom werkt het automerk nu aan een goedkoper alternatief.

“De verkoop van de Leaf komt in China niet van de grond. Daarom hebben we besloten tot een goedkoper alternatief. Ons doel is om de elektrische auto binnen een paar jaar op de markt te brengen”, zei Ghosn tegenover CNBC.

China

Dat Renault-Nissan inzet op de Chinese markt, is verre van opmerkelijk. De verkoop van elektrische auto’s neemt de laatste jaren met meer dan 100 procent per jaar toe, blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers.

Dit komt vooral door subsidies vanuit de overheid. De verwachting is echter dat deze subsidies af gaan nemen, waardoor een goedkopere elektrische auto de sleutel kan zijn tot succesvolle verkoop in het Aziatische land.

Bron: CNBC | Foto: Renault