02-12-2013 11:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uit tevredenheidsonderzoek naar personenwagens onder Amerikaanse consumenten scoort de elektrische Tesla Model S het hoogste.

In het onderzoek van vergelijkingsmagazine Consumer Reports krijgt het model een score van 99 punten, terwijl 100 het maximum is. Dit is de hoogste score die het magazine in jaren heeft gezien.

Jake Fisher van Consumer Report: ‘In het onderzoek blonk Model S uit in innovatief design, prestaties en gebruik. Deze resultaten suggereren dat de eigenaren zeer, zeer tevreden zijn.’

Aan de abonnees werd de vraag gesteld of een eigenaar de auto weer zou kopen. Het onderzoek werd eerder dit jaar gedaan, nog voordat drie Model S auto’s in brand vlogen.

Tesla

Tesla heeft aangegeven dat er geen terugroep van de Model S zal zijn naar aanleiding van de branden. Het bedrijf paste de software aan, zodat de auto niet meer zo laag op de grond zou rijden op de snelweg. Dat moet de kans verkleinen dat vuil op de weg de auto beschadigt.

De verkoop van Tesla is dit jaar hard gestegen. Het bedrijf is van plan in 2013 nog 21.500 Model S-auto’s aan klanten in Noord-Amerika en Europa af te leveren. 

Bron: Bloomberg

Foto: kenjonbro via Flickr