20-12-2013 10:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elektrische autofabrikant Tesla opent vandaag een nieuwe Design Store in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Bezoekers kunnen met behulp van interactieve displays en een design studio de auto geheel naar eigen smaak vormgeven. In de showroom staat de auto Model S.

Diarmuid O'Connell (Tesla's Vice President Business Development): "Nederland is belangrijk voor Tesla in Europa.” De Europese eindmontagefabriek en het distributiecentrum van Tesla zijn immers gevestigd in Tilburg. Het Europese hoofdkantoor staat in Amsterdam. O’Connell: “Nederlanders hebben een grote interesse in elektrische auto's en Amsterdam is een goed voorbeeld van de ambities die het land heeft op gebied van elektrisch rijden.”

De levering van Model S aan Nederlandse klanten is sinds het einde van deze zomer in volle gang. Naast de bestaande Service Centers in Tilburg en Amsterdam worden daarom in 2014 nieuwe locaties geopend in Den Haag, Utrecht en regio Arnhem. Deze vestigingen zullen ook een showroom krijgen. In Eindhoven zit sinds 2011 al een vestiging van Tesla.  

Superchargers

Begin december zijn de allereerste Tesla Superchargers (laadstations) in Nederland geopend, in Zevenaar en Oosterhout. Deze maken het mogelijk om de respectievelijke routes van Amsterdam naar Genève en van Amsterdam naar Brussel te rijden met Model S. Dit kan door gratis gebruik van de Superchargers die binnen 30 tot 40 minuten de auto onderweg weer bijna geheel opladen.

De net geopende Supercharger-stations in Duitsland maken het voor Nederlandse Model S-eigenaren mogelijk om via Duitsland naar de wintersport in Zwitserland en Oostenrijk te rijden deze winter. De route naar Brussel zal volgend jaar verder verlengd worden naar Frankrijk, waardoor ook vakantiebestemming Zuid Frankrijk bereikbaar wordt met Model S.

O’Connell: “We kijken ernaar uit om het Nederlandse publiek in onze store te ontmoeten en kennis te laten maken met de grote voordelen van elektrisch rijden en natuurlijk onze Model S".

Bron: Autozine

Foto: Telegraaf