03-01-2017 15:35 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo en Autoliv, wereldleider op het gebied van veiligheidssystemen voor auto’s, richten gezamenlijk Zenuity op: een samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van software voor autonoom rijden en rijhulpsystemen.

Dat meldt Volvo in een persbericht. Vorig jaar werden de eerste stappen in deze samenwerking al gezet.

Autonoom rijden

Zenuity markeert de eerste keer dat één van de grootste autofabrikanten ter wereld de handen ineen slaat met een wereldleider op het gebied van rijhulpsystemen en autonoom rijden. Als onderdeel van de samenwerking investeert Autoliv ruim € 10 mln in de gezamenlijke onderneming. Volvo stelt kennis en personeel beschikbaar.

In eerste instantie krijgt Zenuity ongeveer 200 werknemers. In de aankomende jaren zal dit aantal echter groeien naar 600 werknemers.

Zelfrijdende auto’s

Zenuity zal in de eerste helft van 2017 officieel van start gaan en richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën op het gebied van zelfrijdend vervoer. De eerste producten moeten in 2019 het licht zien.

Drive Me-project

Volvo timmert hard aan de weg op het gebied van zelfrijdend vervoer en heeft veiligheid daarbij in het achterhoofd. Het is de bedoeling dat er in 2020 niemand meer verongelukt of zwaar gewond raakt in een nieuwe Volvo. Zelfrijdende auto’s kunnen hier een belangrijke rol in spelen.

In Gotenburg, Zweden test Volvo momenteel zelfrijdende auto’s. In dit ambitieuze Drive Me-project kunnen consumenten zelfrijdende auto’s testen in afgezette gebieden in de stad.

Bron: Volvo | Afbeelding: Volvo