05-01-2017 09:01 | Door: Hidde Middelweerd

Van de 1,3 miljoen motorrijders in Nederland heeft slechts 45 procent een eigen motor. Gemiddeld wordt hier maar 3.000 kilometer per jaar op gereden. Gevolg: honderdduizenden motoren staan het overgrote deel van het jaar ongebruikt in de garage. Het nieuwe deelplatform MotoShare moet daar verandering in brengen.

Dat meldt MotoShare in een persbericht.

Deelplatform

Motorrijden is per kilometer ongeveer 2,5 keer zo duur als autorijden. Het huren van een motor is dan ook een goed alternatief. Traditionele verhuurbedrijven zijn echter niet toegankelijk, stelt MotoShare, omdat ze niet dichtbij gelegen zijn, hoge prijzen vragen en een beperkt aanbod hebben. MotoShare hoopt deze ongemakken weg te nemen door middel van een deelplatform, waarbij motorbezitters hun rijtuig te huur kunnen aanbieden.

Verhuurde motoren zijn all-risk verzekerd en huurders worden daarnaast gecontroleerd op een verleden van eventuele schade en/of fraude. Daarnaast kunnen huurders en verhuurders elkaar via het platform beoordelen, wat de kans op wangedrag automatisch verkleint. De eigenaar van de motor kan daarnaast zelf kiezen aan wie hij de motor verhuurt.

Elektrische motoren

MotoShare hoopt in de toekomst elektrische motoren via het deelplatform te kunnen verhuren. Momenteel zijn er echter nog weinig particulieren die een elektrische motor bezitten.

Crowdfunding

MotoShare startte onlangs een crowdfunding-campagne om het concept op commerciële schaal te kunnen uitrollen. Binnen een paar uur werd het streefbedrag van € 75.000 behaald. Momenteel is er al ruim € 170.000 geinvesteerd. De campagne loopt nog tot half januari.

Bron: Motoshare | Foto: Motoshare