10-01-2017 16:31 | Door: Hidde Middelweerd

Het ambitieuze Drive Me-project van Volvo, waarin zelfrijdende auto’s voor het eerst getest worden door consumenten, gaat bijna van start. Tijdens de Detroit Motor Show introduceerde Volvo de eerste familie die deel gaat nemen aan het project.

Dat meldt Volvo in een persbericht.

Zelfrijdende auto’s

In de loop van 2017 stuurt Volvo maar liefst honderd zelfrijdende auto’s de weg op in Gotenburg, Zweden. Wat dit experiment uniek maakt, is dat de zelfrijdende auto’s gebruikt worden door consumenten. De familie Hain is de eerste familie die deel gaat nemen aan het ambitieuze testtraject.

Håkan Samuelsson, CEO van Volvo, in het persbericht: “Onze focus ligt altijd al bij de mensen en het gemakkelijker maken van hun levens. Vooruitgang in technologie moet de ervaring van de consument verbeteren en mobiliteit veiliger en duurzamer maken.”

Focus op de consument

In de race om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen, vergeten de meeste autofabrikanten het belangrijkste ingrediënt, stelt Volvo: de mensen die de auto gaan gebruiken. Henrik Green, senior vice-president van Volvo, in het persbericht: “Het doel van het Drive Me-project is om te onderzoeken hoe zelfrijdende auto’s het leven van mensen kunnen verbeteren en een positieve impact kunnen hebben op onze samenleving. Naar mijn weten hanteert geen enkel ander automerk deze benadering; Volvo is daar uniek in.”

Volvo hoopt in 2021 een volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen. Recentelijk sloeg Volvo de handen ineen met Autoliv. Gezamenlijk richtten de bedrijven Zenuity op; een bedrijf dat technologie gaat ontwikkelen op het gebied van zelfrijdend vervoer.

Bron: Volvo | Foto: Volvo