12-01-2017 10:36 | Door: Hidde Middelweerd

BYD, ’s werelds grootste leverancier van elektrische bussen, levert acht elektrische bussen aan Connexxion. De bussen worden vanaf september 2017 ingezet in Haarlem-IJmond.

BYD en Connexxion ondertekenden woensdag, 11 januari een contract voor de levering van de elektrische bussen.

Dit meldt de Chinese bussenbouwer in een persbericht.

Elektrische bussen

De elektrische en emissievrije bussen zullen jaarlijks ongeveer 80.000 tot 90.000 kilometer afleggen. Dit resulteert in een fikse besparing op het gebied van schadelijke uitlaatgassen, in vergelijking tot bussen met een dieselmotor.

Daarnaast zijn de elektrische bussen stiller dan bussen met een verbrandingsmotor. Ook liggen de operationele kosten lager, vanwege een efficiënte aandrijving.

Duurzaam vervoer

Connexxion heeft als doel om zijn wagenpark in Haarlem-IJmond voor een groot deel uit emissievrije voertuigen te laten bestaan. Uiteindelijk moet de CO2-uitstoot van het wagenpark met 80 procent dalen.

Eric van Eijndhoven, managing director van Connexxion, in het persbericht: "De elektrische bussen van BYD hebben zich bewezen door de honderden miljoenen kilometers die ze wereldwijd al hebben afgelegd. We zijn er zeker van dat onze passagiers en omwonenden de stille elektrische bussen zullen waarderen."

Noord-Brabant

Elektrische bussen worden steeds vaker in gebruik genomen in Nederland. Recentelijk werd in Noord-Brabant zelfs de grootste vloot van elektrische bussen in gebruik genomen. Ook wereldwijd worden elektrische bussen steeds vaker ingezet in grote steden.

Bron: BYD | Foto: BYD