25-01-2017 14:30 | Door: Hidde Middelweerd

De elektrische deelauto’s van Car2Go zijn populair in Amsterdam. Het bestuur van de hoofdstad heeft er dan ook voor gekozen om de parkeervergunning voor de deelauto’s, die in de hele stad geldig is, te verlengen tot en met 31 december, 2017.

Dat meldt de gemeente Amsterdam in een nieuwsbericht.

Elektrische deelauto’s

Car2Go, een dochterbedrijf van Daimler, biedt deelauto’s van Smart aan, die gebruikers met een abonnement binnen de stadsgrenzen kunnen gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat Car2Go in Nederland vooral wordt gebruikt als vervanging van openbaar vervoer (34 procent) en de fiets (20 procent). In een kwart van de gevallen worden de deelauto’s gebruikt als vervanging van een eigen auto. Toch heeft de deeldienst een positieve invloed op het milieu, stelt de gemeente Amsterdam. Daarnaast levert Car2Go volgens de gemeente een positieve bijdrage aan het bewustzijn over elektrisch rijden.

Een eerdere evaluatie wees al uit dat Car2Go leidt tot efficiënter ruimtegebruik. De deelauto’s worden namelijk intensief gebruikt, wat leidt tot kortere parkeertijden.

Car2Go

Car2Go heeft wereldwijd inmiddels meer dan 14.000 elektrische auto’s beschikbaar gesteld in steden als Berlijn, New York en Amsterdam en had eind 2014 al meer dan één miljoen gebruikers. Inmiddels staat de teller op ruim 2,2 miljoen gebruikers.

Bron; Gemeente Amsterdam, Car2Go | Foto: Car2Go