30-01-2017 12:29 | Door: Hidde Middelweerd

Elektrische auto’s zijn in China aan een enorme opmars bezig. In 2016 werden er meer dan een half miljoen elektrische auto’s verkocht: 53 procent meer dan in 2015.

Dat meldt Der Tagesspiegel.

Elektrische auto’s

Met meer dan een half miljoen nieuwe registraties voor elektrische auto’s is China momenteel de grootste markt ter wereld op het gebied van elektrisch vervoer. Dit blijkt uit een rapport van het Center of Automotive Management. Het Duitse onderzoeksinstituut stelt dat China in de aankomende jaren ook de belangrijkste markt voor elektrisch vervoer zal blijven.

Opvallend is dat de best verkochte elektrische voertuigen in China allemaal van nationale makelaardij zijn. In de top 20 van best verkochte elektrische auto’s is alleen Tesla terug te vinden als buitenlandse fabrikant.

De Chinese overheid biedt consumenten een subsidie bij de aankoop van een elektrische auto, die in sommige gevallen 60 procent van de totale aankoopprijs beslaat. Elektrische auto's zijn derhalve ook populair in het Aziatische land. In 2020 is de Chinese overheid echter van plan om de subsidiekraan dicht te draaien.

China

China is niet alleen aan een verduurzamingsslag bezig op het gebied van mobiliteit. Ook in de energiesector worden grote slagen gemaakt. Zo besloot de Chinese overheid onlangs om de geplande bouw van 104 kolencentrales te schrappen. Daarnaast investeert de Chinese overheid tot en met 2020 maar liefst $ 361 mrd in duurzame energie.

Bron: Der Tagesspiegel | Foto: public domain