30-01-2017 18:02 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo zet hoog in op veiligheid en heeft een leidende positie op het gebied van noodrem- en veiligheidssystemen. Het automerk heeft deze positie onlangs verstevigd, door de maximale score te halen op verschillende veiligheidstests.

De Volvo S90 en V90 zijn namelijk de eerste auto’s die de maximale score behaalden in de NCAP-test voor autonome noodremsystemen voor voetgangers (Autonomous Emergency Braking for Pedestrians – AEB Pedestrian). Daarnaast behaalden beide modellen de maximale score in de Euro NCAP-crashtests.

Dat meldt Volvo in een persbericht.

Noodremsysteem

Volvo’s uitstekende testresultaten zijn voor een groot deel te danken aan het geavanceerde City Safety-systeem. Dit autonome noodremsysteem is in staat is om mogelijke gevaren op de weg, zoals andere auto’s, fietsers en voetgangers, te detecteren en waar nodig te remmen. Een recent onderzoek van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety wees uit dat City Safety de kans op een ongeluk met 43 procent verkleint.

“We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze auto’s voldoen aan alle veiligheidseisen en slagen voor alle tests die de onderzoeksinstituten ontwikkelen. Ons hoofddoel is optimale veiligheid in de praktijk. AEB-systemen als onze City Safety zijn weer een duidelijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van onze volledig autonome auto’s. Die zijn immers essentieel om het aantal verkeersslachtoffers te verlagen”, zegt Malin Ekholm, director van het Volvo Car Safety Centre.

Veiligheid

Volvo heeft zichzelf de doelstelling gesteld dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Met de uitstekende testresultaten van de S90 en V90 is volgens het bedrijf een mooie stap gezet.

Bron: Volvo | Foto: Volvo