31-01-2017 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

General Motors en Honda gaan samen een geavanceerd waterstof brandstofcelsysteem in massaproductie nemen.

Dat meldt Honda in een persbericht.

Waterstof-brandstofcel

Het waterstof-brandstofcelsysteem wordt geproduceerd in de bestaande batterijfabriek van General Motors in de Amerikaanse staat Michigan. De productie van het systeem start in 2020 en gaat ten minste honderd nieuwe banen creëren.

Met de samenwerking is een totaal investeringsbedrag van $ 85 mln gemoeid.

Samenwerking

Honda en General Motors werken sinds 2013 al samen aan de volgende generatie brandstofcelsystemen. Door kennis te delen, bleken de bedrijven gezamenlijk in staat om een compact en betaalbaar brandstofcelsysteem te ontwikkelen.

“De samenwerking van twee marktleiders op het gebied van brandstofcellen is een interessante ontwikkeling in het uitrollen van waterstof-brandstofcellen naar het grote publiek”, zegt Mark Reuss, executive vice president in global product development bij General Motors, in het persbericht. “Deze technologie zal in de toekomst voor milieuvriendelijkere personenauto’s en andere vormen van transport zorgen.”

Eerder sloten dertien oliereuzen, autofabrikanten en industrieleiders al een samenwerkingsverband om waterstof als brandstof grootschalig aan de man te brengen. In Rotterdam worden ondertussen de kansen voor waterstof in de industrie onderzocht.

Bron: Honda | Foto's: Honda