21-01-2014 10:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voor de veel verkochte Model S van Tesla Motors was nog geen opvolger. Onlangs werd echter een prototype van de Model X gezien en gefotografeerd in Zuid-Californië.

 

 

Het ontwerp is een kruising tussen een SUV en een minivan. Dat betekent dat alle wielen aangedreven zijn, terwijl de auto tegelijkertijd de gemakken heeft voor een gezin. Het betekent ook dat dat de auto in minder dan vijf seconden optrekt naar honderd kilometer per uur. Maar de Model X is wel ruim genoeg voor zeven personen.

 

 

De auto heeft twee motoren: één voor iedere as en twee accu-opties. Verder is de auto is geen hybride, maar volledig elektrisch. Verwacht wordt dat de auto 435 kilometer rijdt op een accu van 85 kilowattuur en 338 kilometer op een kleinere accu van 60 kilowattuur.

 

 

De deuren, ook wel “valkenvleugels” genaamd, openen in de hoogte. Op die manier hoeft men bij het parkeren geen rekening te houden met openslaande deuren, maar alleen met het uitstappen.

 

[caption id="attachment_60749" align="alignright" width="300"] De "valkenvleugels" van Tesla Model X[/caption]

 

Het leveren van Model X zal in 2014 beginnen volgens de website van Tesla. Leveringen van nieuwe reserveringen zullen pas in 2015 worden gedaan.

 

 

In 2016 of 2017 zal een derde model van Tesla op de markt komen, die betaalbaarder zal zijn.

 

 

Bron: CleanTechnica

 

 

Foto's: Teslatrend & Tommytoy.typepad