30-01-2014 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De start-up Electroforce debuteert in China met hun eerste elektrische motor als schoon alternatief op benzineslurpende motoren, auto’s en bussen.

Het Chinese bedrijf tracht met de motorfiets genaamd Electroforce Motors Mu een alternatief aan te reiken voor de vervuilende auto’s en bussen. De luchtvervuiling in Beijing begint ernstige vormen aan te nemen met een dikke smog als gevolg van uitlaatgassen.

De makers van de motorfiets hopen dat het strakke uiterlijk en de kwaliteit van de motor doorslaggevend is voor het verkoopsucces. Electroforce gaat begin maart de eerste motordealers in Beijing en Shanghai benaderen voor de verkoop van de motor. De Electroforce Motors Mu kan een topsnelheid bereiken van 97 kilometer per uur en krijgt een prijskaartje van € 3.600.

Momenteel concentreert het bedrijf zich op de verkoop binnen China, maar in de toekomst hopen ze ook voorbij de nationale grenzen te handelen. De verkoop in Taiwan en de Filipijnen is een doel voor de toekomst.

[caption id="attachment_61062" align="aligncenter" width="400"] De elektrische motor 'ElectroForce Motors Mu' is het alternatief voor motoren die op fossiele brandstoffen rijden.[/caption]

 

Bron: cleantechnica | Foto: technologicvehicles