17-03-2017 13:38 | Door: Hidde Middelweerd

Chauffeurs van Connexxion hebben 4,7 miljoen liter brandstof bespaard in 2016, ten opzichte van 2014. Dankzij de inzet van Rij Wijzer, een initiatief om de rijstijl van chauffeurs te verbeteren, werd deze prestatie behaald.

Dat meldt Connexxion.

Brandstof besparen

Connexxion verdeelt ruim € 900.000 onder de chauffeurs, 25 procent van de totale besparing die met het duurzamere rijgedrag bereikt werd.

André Gelens, programmaleider van Rij Wijzer, in het persbericht: “Wij belonen de chauffeur voor het aanpassen van zijn rijstijl, wat zorgt voor comfortabelere reizen. Met het programma Rij Wijzer wil Connexxion uiteindelijk minimaal 10 procent brandstof per jaar besparen. Het afgelopen jaar werd al 9,3 procent bespaard.”

André Gelens sprak eerder in een uitzending van DuurzaamBV Radio over het project. Luister het gesprek via deze podcast terug:

Elektrische bussen

Connexxion zet ondertussen ook fors in elektrisch rijden. Zo werden in Zuidoost-Brabant 43 elektrische bussen in gebruik genomen. Dit brengt de totale vloot van elektrische voertuigen in deze regio op meer dan 150. 

Bron: Connexxion | Foto: Alfenaar via Flickr.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)