19-03-2017 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Mercedes-Benz gaat totaaloplossingen aanbieden op het gebied van elektrische bussen. Dit betekent dat de fabrikant niet alleen elektrische bussen levert vanaf 2018, maar de klant ook helpt bij het opzetten van een goede infrastructuur en het kiezen van de juiste batterij.

Dat meldt OVPro.

Elektrische bussen

Eerder kondigde Mercedes-Benz al aan dat het bedrijf in 2018 de eerste elektrische bus op de markt brengt. Deze bus is gebaseerd op de Mercedes-Benz Citaro, de populairste stadsbus van het automerk.

Door een totaaldienst aan te bieden hoopt Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, dat het beheren van elektrische vloot net zo gemakkelijk wordt als het beheren van een vloot bussen op fossiele brandstof.

Connectiviteit

Mercedes zet daarnaast fors in op intelligentie binnen de voertuigen die het bedrijf levert, om reizen met het openbaar vervoer te verbeteren en vergemakkelijken. Zo moet nieuwe software ervoor zorgen dat de bussen files kunnen ontwijken, aan de hand van real-time data.

Daarnaast worden bussen van de toekomst semi-autonoom. Of dat bij de eerstvolgende elektrische bus al het geval is, is onbekend.

Bron: OVPro | Foto: Daimler