12-02-2014 14:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2013 verkocht Nissan 11.120 exemplaren van zijn volledig elektrisch aangedreven LEAF, waardoor het de meest verkochte elektrische auto van het jaar is geworden.

De verkoop nam afgelopen jaar met 204 procent toe, zo meldt een rapport van het veelgeciteerde weblog EVObsession. Het rapport is gebaseerd op de registraties van elektrische auto’s in de Europese landen. Nissan heeft nu een derde van de Europese EV-markt in handen. De elektrische gezinsauto verkocht 23 procent beter dan de Renault Zoë , die op de tweede plek is geëindigd. Ook de Twizy en de Kangoo, twee andere auto’s van Renault, eindigden bij de tien bestverkopende elektrische auto’s.

Noorwegen

Het succes is deels te danken aan de populariteit van de LEAF in Noorwegen, waar de auto op de derde plek kwam in de lijst van bestverkochte auto’s. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn de uitgebreide laadinfrastructuur en aanschafsubsidies voor elektrische auto’s. Afgelopen januari nam de LEAF-verkoop toe met 145 procent ten opzichte van januari 2013. In Spanje, Italië, Denemarken, Finland, Frankrijk en België is de LEAF eveneens de meestverkochte elektrische auto.

Tevredenheid

“Afgelopen januari was een geweldig begin van 2014, het jaar waarin wij de tweede volledig elektrische Nissan – de e-NV200 – presenteren,” zegt Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles bij de Europese tak van Nissan. “Uit ons laatste tevredenheidsonderzoek blijkt dat 95 procent van de LEAF-rijders tevreden of zeer tevreden is. Het onderzoek toont ook aan dat maar liefst 97 procent van de eigenaren een Nissan LEAF zou aanbevelen aan vrienden en familie. Combineer dat met het snelgroeiende laadnetwerk en de verkoopprognose voor 2014 ziet er rooskleurig uit.”

Wereldwijd is de Nissan LEAF meer dan honderdduizend keer verkocht en staat bekend om de hoge tevredenheid onder LEAF-rijders. Tevens is Nissan de grootste fabrikant van honderd procent elektrisch aangedreven auto’s.