13-04-2017 16:01 | Door: Hidde Middelweerd

Vervoersmaatschappij Syntus heeft een order van negen elektrische bussen geplaatst bij de Chinese busproducent BYD. De bussen worden ingezet in Amersfoort (twee) en Almere (zeven). Hiermee zetten beide steden voor het eerst elektrische bussen in voor het openbaar vervoer.

Dat meldt BYD in een persbericht.

Elektrische bussen

De bussen, elk 12 meter lang, moeten in december 2017 instromen in de bestaande vloot. BYD, een van de grootste producenten van elektrische bussen, leverde eerder al acht elektrische bussen aan Connexxion.

“Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de impact op het milieu te verminderen. Er is sprake van een sterk stijgende vraag naar elektrisch en emissievrij vervoer", zegt Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, in het persbericht.

"Provincies, vervoerregio’s en rijksoverheid hebben afgesproken dat de nieuwe bussen die vanaf 2025 worden ingezet, alleen nog maar bussen zijn die vrij zijn van schadelijke uitlaatgassen. Met de aanschaf van deze elektrische bussen van BYD heeft Syntus de volgende stap gezet naar emissievrij vervoer."

Bron: BYD | Foto: BYD