18-04-2017 13:18 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen heeft het derde model in zijn lijn van nieuwe elektrische auto’s uit de doeken gedaan: de Volkswagen I.D. Crozz.

De auto is een elektrisch cross-over utility-voertuig (CUV) en dient als studiemodel voor het elektrificeren van dergelijke auto’s. De auto kent zijn officiële première op Auto Shanghai 2017, een Chinese autoshow, die van 19 tot en met 29 april plaatsvindt. Volkswagen heeft echter nu al informatie en beelden vrijgegeven.

Elektrische auto

De Volkswagen I.D. Crozz dient als toekomstbeeld, stelt Volkswagen, voor de elektrische auto’s die het automerk vanaf 2020 op de mart zal brengen. Eerder presenteerde Volkswagen al de Volkswagen I.D. en de Volkswagen I.D. Buzz, een elektrisch minibusje, in deze reeks van elektrische studiemodellen.

De I.D. Crozz is een kruising tussen een vierdeurs coupé en een vierwiel-aangedreven SUV. De elektromotoren hebben een gecombineerd vermogen 225 kilowatt, wat resulteert in een topsnelheid van 180 kilometer per uur.

De actieradius van de elektrische CUV liegt er niet om: ongeveer 500 kilometer. Wanneer de auto wordt gekoppeld aan een laadstation van 150 kilowatt, kan de batterij binnen dertig minuten voor 80 procent opgeladen worden.

Luchtkwaliteit

De I.D. Crozz beschikt daarnaast over een zogeheten CleanAir-systeem, dat werkt met actieve luchtfilters. Via het multifunctionele scherm op het dashboard van de auto, kunnen inzittenden constant informatie zien over de luchtkwaliteit in de auto.

Net zoals de andere studiemodellen van Volkswagen, beschikt de I.D. Crozz over de technologie voor autonoom rijden. De autonome modus, genaamd I.D. Pilot, maakt Volkswagen vanaf 2025 beschikbaar. Het exterieur van de auto is uitgerust met ledverlichting, die van kleur verandert wanneer de auto in autonome modus rijdt.

Bron: Volkswagen | Foto's: Volkswagen