10-03-2014 15:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amsterdamse taxibedrijf Taxi Electric zal deze zomer als eerste mensen ophalen en afzetten met de nieuwe elektrische bestelbus van Nissan, de e-NV200.

Taxi Electric wordt het eerste taxibedrijf ter wereld dat mag rondrijden in de 100 procent elektrische taxibus van Nissan de e-NV200.

 

Succesrecept

 

De combinatie van de elektrische Nissan LEAF en Taxi Electric's vernieuwende stadsvervoermodel zijn een recept voor succes sinds de lancering van het taxibedrijf in 2011. De twee bedrijven hebben daarom wederom hun krachten gebundeld om het succes van beide naar het volgende niveau te tillen.

De introductie van de e-NV200 is een toevoeging op het wagenpark van Taxi Electric dat op dit moment  uitsluitend bestaat uit 25 Nissan LEAF's. Ruud Zandvliet, oprichter van Taxi Electric, liet in het persbericht van Nissan weten: “Twee jaar geleden begonnen wij met tien Nissan LEAF's. Elke auto heeft meer dan 100.000 kilometer afgelegd en blijkt extreem betrouwbaar te zijn.”

Dankzij een toenemende vraag heeft het taxibedrijf snel kunnen groeien en haar vloot kunnen verdubbelen. Zandvliet is enthousiast over de nieuwe elektrische bedrijfswagen van Nissan en voegt toe: “Met de Nissan e-NV200 kunnen wij ons aanbod verbeteren en ontstaan er nieuwe bedrijfskansen. ”

 

Ondernemingsgeest

 

Op de website van Nissan zegt Andy Palmer, uitvoerend vicepresident bij Nissan: “De ondernemingsgeest van Taxi Electric sluit aan bij de onze en wij zijn ervan overtuigd dat zij hun succes kunnen voortzetten met de nieuwe Nissan e-NV200.”

De primeur gaat naar Taxi Electric maar het is niet het enige taxibedrijf die de Nissan e-NV200 opneemt in haar wagenpark. Het taximodel rijdt straks ook in steden als London, Barcelona en New York. De productie van de Nissan e-NV200 begint mei dit jaar en de verkoop begint in de zomer.

Foto: Nissan via Newsroom Nissan