11-05-2017 16:32 | Door: Hidde Middelweerd

Chargepoint, ’s werelds grootste producent van laadoplossingen voor elektrische auto’s, heeft zijn eerste 200 snelladers met een maximaal vermogen van 400 kilowatt verkocht.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Eerder kondigde Chargepoint het nieuwe systeem al aan. Het zogeheten Chargepoint Express Plus-station is in staat om binnen 15 minuten honderden kilometers bij te laden. Chargepoint exploiteert echter zelf geen laadstations. Met andere woorden: het nieuwe laadsysteem moest eerst verkocht worden, voordat we het in actie kunnen zien.

Het Britse InstaVolt heeft de krachtige laadsystemen nu als eerste afgenomen. De laadsystemen worden geïnstalleerd langs snelwegen in het Verenigd Koninkrijk.

Hoge actieradius

De nieuwe laadsystemen van Chargepoint dienen als voorbereiding op de toekomst. Met een maximaal vermogen van 400 kilowatt zijn ze namelijk geschikt voor de elektrische auto’s van de toekomst. De laadsystemen zijn modulair opgebouwd, zodat het laadvermogen aanpasbaar is. Op die manier zijn ze ook nu al inzetbaar.

Elektrisch vervoer is hard aan het groeien in het Verenigd Koninkrijk, stelt Chargepoint in het persbericht. Er rijden momenteel meer dan 90.000 EV’s rond, maar dat zijn er naar verwachting 1,2 miljoen in 2020. Het aantal laadstations langs de weg is echter een essentiële factor in deze opkomst van elektrisch vervoer in het Verenigd Koninkrijk.

Bron & foto: Chargepoint