18-05-2017 07:40 | Door: Hidde Middelweerd

Als het aan Toyota ligt, vliegen er elektrische auto’s rond tijdens de Olympische Spelen van 2020. Het automerk slaat de handen ineen Cartivator, een start-up die werkt aan een elektrisch voertuig dat 10 meter boven de grond kan vliegen met een snelheid van 100 kilometer per uur.

Dat meldt Engadget.

Toyota

Cartivator is een start-up bestaande uit dertig vrijwilligers, onder leiding van Masafumi Miwa, drone-expert aan de Tokushima University. De zogeheten SkyDrive, waar de start-up aan werkt, moet 2,9 meter lang worden.

Toyota heeft ruim $ 350.000 in het project geïnvesteerd en biedt daarnaast de expertise van zijn eigen ingenieurs aan. Cartivator ontving daarnaast verschillende investeringen door middel van een crowdfunding-campagne.

Toyota maakte onlangs bekend dat het ruim $ 9 mrd wil investeren in nieuwe technologieën, zelfs als de technologieën momenteel vergezocht klinken.

Vliegende auto’s

Steeds meer bedrijven komen met plannen voor vliegende auto’s naar buiten. Zo werken Uber en Airbus aan een vliegende taxiservice en werkt Urban Aeronautics aan een vliegende auto op waterstof.

 

Bron: Engadget | Foto: Cartivator