19-05-2017 15:05 | Door: Hidde Middelweerd

Het aanbod van Ford op het gebied van elektrische auto’s beperkt zich momenteel tot elektrische varianten van bestaande modellen. In 2020 moet echter de eerste volledig elektrische auto die van de grond af is opgebouwd, het licht zien.

Raj Nair, chief technology officer, stelt dat de elektrische crossover (CUV) in massaproductie genomen zal worden en een betaalbaar prijskaartje krijgt. Dat meldt Business Insider.

Actieradius

Daarnaast liegt de actieradius er niet om, volgens Nair: 300 mijl, ofwel 482 kilometer. “We hebben de technologie in huis om een actieradius van meer dan 300 mijl te realiseren, zonder dat het prijskaartje van de auto daaronder lijdt”, aldus Nair tegenover Business Insider.

Tesla

Ford is niet de enige die rond 2020 een elektrische CUV op de markt brengt. Ook de Tesla Y staat gepland voor 2020. Elon Musk maakte eerder bekend dat de Tesla Y een geheel eigen platform krijgt en dus niet zal voortborduren op de technologie van de Tesla Model X, S of 3.

Ford

Eerder maakte Ford bekend dat de fabrikant zeven auto’s met elektrische aandrijving in de pijplijn heeft. De plug-in hybride politieauto, speciaal voor achtervolgingen, werd onlangs al gepresenteerd.

Bron: Business Insider | Foto: Ford