28-05-2017 09:50 | Door: Erik Verheggen

Zeventien CEO’s op de Amsterdamse Zuidas geven voortaan de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.

Zij tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik, meldt de gemeente Amsterdam.

Een taxi vinden op de  Zuidas is geen probleem, maar het aandeel elektrische taxi’s is nog laag. Dit komt volgens de gemeente vooral door een gebrek aan goede oplaadmogelijkheden in het gebied.

Gemeente Amsterdam wil daarom vier snellaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen op de Strawinskylaan. Hiermee kan een taxi in twintig minuten opladen en wordt Zuidas beter toegankelijk voor elektrische taxi’s.

'Mobility as a service'

Partijen op de Zuidas werken aan verbetering van de mobiliteitsmix in het gebied. Belangrijk onderdeel daarvan is Mobility as a Service (MAAS). Met dit platform wordt het totale mobiliteitsaanbod van fiets, trein, deelauto, auto, taxi’s en andere vervoersmiddelen op een flexibele manier aan elkaar gekoppeld.

“Ik zie mobiliteit niet als een politiek, maar als een ruimtelijk vraagstuk’, zei wethouder Pieter Litjens tijdens het ontbijt. “Amsterdam is een topregio en wil dat blijven. Dan moeten ook de bereikbaarheid en leefbaarheid optimaal blijven. Om initiatieven zoals MAAS te realiseren, hebben we zowel financiële steun nodig van de overheid, als commitment van het bedrijfsleven.”

Bron: Gemeente Amsterdam | Foto: www.hollandfoto.net