14-06-2017 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Takahiro Hachigo, president van Honda Motor Co., deed tijdens de Honda Meeting 2017 een boekje open over de elektrische toekomst van het auto- en motormerk. De focus van het Japanse automerk lijkt op plug-in hybride voertuigen te liggen.

Dat meldt Inside EVs.

Plug-in hybride

Hachigo stelde dat tweederde van de verkochte voertuigen van Honda per 2030 elektrisch zal zijn. Hoewel de focus ligt op plug-in hybride aandrijvingen, brengt het automerk ook volledig elektrische voertuigen en waterstofauto’s op de markt.

Honda heeft een compleet nieuwe plug-in hybride aandrijflijn in ontwikkeling. De eerste plug-in hybride modellen met deze aandrijflijn moeten in 2018 van de band rollen. In dit jaar brengt Honda ook een elektrische scooter op de markt.

Honda

Honda kondigde onlangs zijn eerste volledig elektrische auto op de markt: de Honda Clarity. Dit model is inmiddels al op de markt verschenen als plug-in hybride en waterstof-brandstofcel auto. De volledig elektrische variant krijgt naar verwachting een beperkte actieradius van 130 kilometer.

Bron: Inside EVs | Foto: Shutterstock.com