28-03-2014 14:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autodeelplatform Snappcar heeft meer dan € 350.000 opgehaald via crowdfunding. Het bedrijf verbreekt op het platform Oneplanetcrowd het oude record van Ampyx Power.

Het crowdfundingproject van Snappcar trok tot dusver 333 investeerders. De start-up bedankt de investeerders die al zijn ingestapt uitbundig en hoopt het streefbedrag van een half miljoen te halen. Over dertien dagen loopt de geldinzameling af. De start-up Ampyx Power die windenergietechnologie ontwikkelt, haalde in 2013 meer dan  € 329.000 euro op.

Het Nederlandse autodeelbedrijf wil het geld gebruiken voor uitbreiding van zijn activiteiten in Duitsland en Engeland, en in een later stadium in heel Europa. Daarnaast wil Snappcar het platform uitbreiden waar autodelers elkaar vinden en meer personeel aannemen.

Aandelen

Vanaf 250 euro kunnen deelnemers hun lening aan het bedrijf op den duur omzetten in zogenoemde certificaten van aandelen. In deze constructie wordt een deelnemer mede-eigenaar, heeft recht op dividend, maar krijgt geen zeggenschap over de bedrijfsvoering.

Snappcar heeft in totaal  € 3 mln nodig om zijn internationale ambities waar te maken, zei directeur Pascal Ontijd recent tegen de website NU-zakelijk. Zodra het streefbedrag via crowdfunding binnen is, zoekt de start-up de resterende  € 2,5 mln bij aandeelhouders. Snappcar is als autodeelbedrijf marktleider in Nederland.

Bron: NU-zakelijk | Foto: Snappcar