16-06-2017 12:33 | Door: Hidde Middelweerd

Autodeelsysteem Lyft heeft zijn zogeheten ‘climate impact goals’ gepubliceerd. Het bedrijf stelt dat het, met de opkomst van elektrische en zelfrijdende auto’s, in staat moet zijn om zijn CO2-emissies te reduceren met 5 miljoen ton per jaar in 2025.

Volgens Lyft is de combinatie van autodelen en zelfrijdende technologie de stuwende kracht achter de opkomst van elektrische auto’s in de aankomende twintig jaar. “De kern van ons transportprobleem is dat personenauto’s niet optimaal gebruikt worden. Een gemiddelde auto wordt slechts 4 procent van de tijd gebruikt, waardoor de terugverdientijd van elektrische auto’s meer dan tien jaar bedraagt”, stelt het bedrijf in een blogppost. “Ter vergelijking: een auto van Lyft zal 50 procent van de tijd in gebruik zijn, waardoor de terugverdientijd slechts een paar jaar bedraagt.”

Lyft verwacht dat deze besparing ertoe zal leiden dat het gebruik van elektrische auto’s veel sneller zal toenemen dan nu het geval is.

Auto-industrie

Voor het behalen van de gestelde doelstellingen is Lyft wel afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de auto-industrie en of elektrische auto’s inderdaad snel genoeg uitgerold worden.

Als dat het geval is, verwacht Lyft een miljard ritten per jaar aan te kunnen bieden met elektrische en zelfrijdende voertuigen. Daarnaast wil Lyft al zijn voertuigen aandrijven met duurzame energie.

Lees ook:

Lyft: Slimme rijstroken de oplossing voor toenemend verkeer

Bron: Lyft | Foto: Shutterstock.com