19-06-2017 16:32 | Door: Hidde Middelweerd

De Amerikaanse start-up Phat Scooters brengt een nieuw type elektrische scooter op de markt: de Phat scooter. De scooter moet, vanwege de fun-factor, Amerikanen overtuigen om over te stappen op deze duurzame vorm van stadsvervoer.

De naam ‘Phat scooter’ refereert naar de banden van de scooter. Die zijn namelijk dermate dik dat de scooter op verschillende terreinen kan rijden, zoals op het gras of zelfs op het strand.

Actieradius

De elektrische scooter heeft een maximale snelheid van ruim 30 kilometer per uur en kan maximaal 80 kilometer ver komen op een volle batterij. De li-ion batterij kan binnen vier tot zes uur weer volledig opgeladen worden.

“Ik heb de Phat scooter ontwikkeld, om rond te kunnen rijden in mijn eigen buurt. Ik was het zat om bij ritjes van een paar kilometer voor drie tot vier stoplichten te moeten wachten”, zegt Dan Hankins, oprichter van de start-up. “Met deze scooter ben ik wendbaarder en ben ik veel eerder op mijn bestemming.”

Prijskaartje

Goedkoop is de elektrische scooter niet: $ 2.000. Vanaf juli kunnen geïnteresseerden een pre-order plaatsen voor de elektrische scooter.

Bron & afbeelding: Phat scooter