28-06-2017 09:23 | Door: Erik Verheggen

Volvo Cars, Autoliv en NVIDIA werken samen aan de ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor autonoom rijdende auto’s.

Autoliv is gespecialiseerd in automotive veiligheidstechnologie. Volvo Cars en Autoliv richten onlangs een joint venture, Zenuity, op om software en technologie voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. NVIDIA brengt nu zijn expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie in bij deze samenwerking.

Zelfrijdend

Volvo Cars wil in 2021 autonoom rijdende Volvo’s kunnen aanbieden. Volvo Cars, Autoliv en Zenuity zullen gebruikmaken van de door NVIDIA ontwikkelde AI-technologie als de basis voor de eigen ontwikkeling van geavanceerde software voor autonoom rijden.

Jensen Huang, CEO van NVIDIA: “Artificial Intelligence is essentieel om de enorme uitdagingen met betrekking tot autonoom rijden aan te gaan. We bouwen voort op onze eerdere samenwerking met Volvo Cars om productierijpe auto’s te ontwikkelen die veiliger en schoner rijden. Dit leidt tot groenere steden en meer doorstroming op het wegennet.”

Kunstmatige intelligentie

Volvo Cars, Autoliv, Zenuity en NVIDIA werken samen aan systemen die gebruikmaken van Deep Learning, een vorm van kunstmatige intelligentie, om objecten in de directe omgeving te kunnen herkennen, te kunnen anticiperen op mogelijke gevaren en veilig te kunnen navigeren.

De systemen kunnen echte situaties op de weg vergelijken met een gedetailleerde kaart van hoge kwaliteit om op die manier een veilige route te plannen die zich aanpast aan continu veranderende omstandigheden. Ook kunnen ze 360 graden rondom zicht van de auto tot stand brengen.

Bron en foto: Volvo Cars