11-07-2017 16:37 | Door: Hidde Middelweerd

Als het aan Volkswagen ligt, laden we in de toekomst onze elektrische auto op zonder uit te stappen. Een robot van robotmaker Kuka moet dit klusje overnemen. Beide partijen sloten onlangs een samenwerkingsovereenkomst, om nieuwe innovaties en concepten op het gebied van robotica te ontwikkelen.

Dat meldt Volkswagen in een persbericht.

Mobiliteit van morgen

“We werken hard aan het optuigen van de mobiliteit van morgen. Dat gaat niet alleen om innovatieve conceptauto’s, maar ook compleet nieuwe benodigdheden in de servicesector”, stelt Matthias Müller (foto, links), CEO van Volkswagen AG.

Een van de doelen van de samenwerking is het ontwikkelen van robotica die elektrische en zelfrijdende auto’s ondersteunen. “In de toekomst ondersteunen robots ons in verschillende routinetaken. Samen werken we aan het vormgeven van deze toekomst”, vult Till Reuter (foto, midden), CEO van Kuka, aan.

Elektrisch laden

De samenwerking behelst bijvoorbeeld het e-smart Connect-project, waarin Volkswagen en Kuka werken aan een robot die batterijen van Volkswagen automatisch oplaadt. De robot moet in staat zijn om volledig zelfstandig een elektrische auto op te laden. De bestuurder hoeft enkel zijn auto te parkeren op de daarvoor bestemde plek.

Volkswagen

Volkswagen Group heeft grootse plannen op het gebied van elektrisch rijden. Eind 2018 hoopt het bedrijf tien volledig elektrische modellen op de markt te hebben gebracht. In 2025 moet de teller zelfs op dertig staan.

Bron & foto: Volkswagen