12-07-2017 07:32 | Door: Hidde Middelweerd

Berekeningen van Volkswagen wijzen uit dat de productie van batterijcellen voor elektrische auto’s in de aankomende jaren fors omhoog moet. Ulrich Eichhorn, hoofd research & development bij de autogigant, spreekt over het equivalent van veertig extra gigafabrieken van Tesla, om in 2025 aan de vraag vanuit de auto-industrie te kunnen voldoen.

Dat meldt Automotive News.

Batterijcellen

Volkswagen verwacht een chronisch tekort aan li-ion-batterijen als de populariteit van elektrische auto’s blijft groeien. Het automerk wil dat in 2025 ten minste 25 procent van zijn verkochte auto’s elektrisch is. “Dan hebben we meer dan 200 gigawattuur aan batterijcellen nodig”, stelde Eichorn tijdens een presentatie in Wolfsburg.

Als andere autofabrikanten tegen die tijd dezelfde doelstelling hebben, vraagt dat om een totale productie van meer dan 1.500 gigawattuur aan batterijcellen, verwacht Volkswagen. Dit staat gelijk aan ruim veertig gigafactories van Tesla, met een jaarlijkse productie van 35 gigawattuur aan batterijcellen, stelt Automotive News.

Volkswagen

Volkswagen trad in het afgelopen jaar steeds prominenter op de voorgrond op het gebied van elektrische auto’s, met de presentatie van conceptauto’s als de ID Buzz en de ID Crozz. Eind 2018 hoopt het bedrijf al tien volledig elektrische modellen op de markt te hebben gebracht.

Bron: Automotive News | Foto: Shutterstock.com