14-07-2017 12:33 | Door: Hidde Middelweerd

Tijdens de meest recente Geneva Motor Show introduceerde Renault een sportieve versie van de Renault Zoe: de e-Sport RS Concept. De elektrische auto werd, zoals de naam doet vermoeden, gepresenteerd als een conceptauto. Nu overweegt Renault echter om het model daadwerkelijk op de markt te brengen.

Dat meldt Electrek.

Sportieve Zoe

Patrice Ratti, hoofd van Renault’s sportdivisie, stelt tegenover Autocar dat Renault de mogelijkheden voor productie van de sportieve Zoe momenteel onderzoekt: “Batterijtechnologie heeft sprongen gemaakt, dus het is mogelijk om een dergelijke auto daadwerkelijk in productie te nemen. Onderzoek hiernaar is inmiddels van start gegaan.”

Acceleratie

De e-Sport conceptauto beschikt, net als de traditionele Renault Zoe, over een batterijpakket van 40 kilowattuur. Het gewicht van de e-Sport ligt echter significant lager. Uitgerust met twee elektromotoren, met een gecombineerd vermogen van 340 kilowatt, is de sportieve in staat om te accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,2 seconden. De topsnelheid van de sportieve Zoe is 210 kilometer.

Bron: Electrek | Foto: Renault