10-04-2014 10:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wie op Schiphol een taxi neemt, rijdt vanaf eind dit jaar met een elektrische auto. De luchthaven koos in een nieuwe aanbesteding voor auto’s van fabrikant Tesla Motors.

Hiermee wil Schiphol bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit rond het vliegveld. Een van de belangrijkste eisen bij de aanbesteding was een grote bijdrage aan het verlagen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit rond de luchthaven.

Dit pakte gunstig uit voor vervoerders Zorgvervoercentrale Nederland B.V. (ZCN), Willemsen-de Koning B.V. en Bergisch, Boekhoff & Frissen B.V. (BBF). Vanaf eind 2014 rijden meer dan 100 elektrische taxi’s van deze bedrijven van en naar Schiphol. De concessie loopt voor vier jaar met mogelijkheid voor verlenging met eenzelfde termijn.

 

Bussen

 

Schiphol is al langer bezig met het verduurzamen van het grondvervoer. In september vorig jaar begon de luchthaven met het bijmengen van biodiesel in het eigen wagenpark. Vanaf juli rijden er 35 elektrische bussen. Twee jaar geleden startte de luchthaven een proef met een elektrische taxi’s, maar dit mislukte omdat het bedrijf dat de accu’s verwisselde failliet ging.

Bron: Schiphol Group, NuZakelijk | Foto: Atamari via WikiMedia Commons