10-08-2017 09:39 | Door: Hidde Middelweerd

Met het dieselschandaal van 2015 nog vers in het geheugen, zet Volkswagen zijn groene offensief voort. De automaker biedt zijn klanten in Duitsland premies tot maximaal € 10.000, wanneer zij hun oude diesel inruilen voor een nieuw Volkswagen-model. De oude diesel hoeft niet eens een Volkswagen te zijn.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine.

Dieselauto’s

Volkswagen belooft de oude dieselauto’s, die het op deze manier ontvangt, te slopen. Volgens Volkswagen zal het initiatief leiden tot ‘snelle, meetbare en duurzame resultaten’.

Consumenten kunnen verschillende premies verwachten, voor verschillende auto’s. Zo ontvangt een eigenaar van een oude Volkswagen Up! ongeveer € 2.000. Voor een Volkswagen Touran staat een premie van € 6.000. Voor een Volkswagen Touareg ontvangt de eigenaar zelfs een subsidie van € 10.000, wanneer hij/zij een nieuwe auto koopt.

Alternatieve aandrijving

Volkswagen vergroot de premie als consumenten kiezen voor een alternatieve aandrijving, wanneer zij een nieuwe auto aanschaffen. Zo kan een consument die een elektrische auto aanschaft nog eens een premie van € 2.380 ontvangen.

Er komen veel auto’s voor het initiatief in aanmerking, stelt de Frankfurter Allgemeine. Omdat de in te ruilen auto geen Volkswagen hoeft te zijn, kunnen ongeveer zes miljoen auto’s in aanmerking voor de premie.

Volkswagen

Sinds het dieselschandaal van 2015 zet Volkswagen vol in verduurzaming van zijn portfolio. In de aankomende jaren lanceert het automerk verschillende volledig elektrische auto, zoals een sedan, een minibus en een crossover. Daarnaast wil het automerk zijn milieu-impact per 2025 halveren.

Bron: Frankfurter Allgemeine | Foto: Shutterstock.com