11-08-2017 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

Hyundai heeft deze week zijn eerste elektrische auto voor de Chinese markt gelanceerd: een volledig elektrische versie van de Elantra, een compacte sedan.

Dat meldt Autonews China.

Elektrische auto

De elektrische auto van de Koreaanse automaker heeft een prijskaartje van 199.800 Chinese yuan, ruim € 25.000. Chinese consumenten hebben echter recht op bepaalde subsidies wanneer ze een elektrische auto aanschaffen. De hoogte van deze subsidie verschilt per regio. In Beijing kunnen consumenten bijvoorbeeld een korting krijgen van 66.000 yuan (ruim € 8.400) wanneer ze de elektrische Elantra aanschaffen.

De auto heeft een actieradius van 270 kilometer en een topsnelheid van 140 kilometer per uur.

Waterstof

Hyundai heeft met de Ioniq al een elektrische auto op de markt. Eerder kondigde het automerk aan dat ook de Kona als elektrische variant op de markt zal verschijnen.

Het Zuid-Koreaanse automerk focust zich echter niet enkel op elektrische aandrijving. Ook op het gebied van waterstofauto’s zet Hyundai interessante stappen. Op de Geneva Motor Show onthulde het de FE Fuel Cell Concept: een conceptauto op waterstof, met een bereik van maar liefst 800 kilometer.

Bron: Autonews China | Foto: Shutterstock.com