17-08-2017 09:08 | Door: Hidde Middelweerd

In San Diego wordt het wel heel interessant om een elektrische auto aan te schaffen. Consumenten kunnen gebruik maken van verschillende subsidies en kortingen bij de aanschaf van een elektrische auto. In sommige gevallen kan de totale korting oplopen tot $ 20.000.

Dat meldt Green Car Reports.

Elektrische auto

Nutsbedrijf San Diego Gas & Electric is een van meerdere organisaties in Californië die kortingen aanbieden op een Nissan Leaf of BMW i3. Dit kan oplopen tot een korting van $ 10.000 op de aanschafprijs. Daarnaast krijgen eigenaren van elektrische auto jaarlijks $ 200 op hun bankrekening, ter compensatie van de hogere elektriciteitsrekening.

Wat deze korting interessant maakt, is dat die kan worden gecombineerd met een subsidie vanuit de overheid. De staat Californië biedt namelijk ook een aankoopkorting aan: $ 4.500 voor mensen met laag inkomen en $ 2.500 voor anderen. Ook vanuit de Amerikaanse overheid zijn er voordelen voor kopers van een elektrische auto, in de vorm van belastingkorting. Dit kan het totale voordeel naar $ 20.000 tillen.

Nissan Leaf en BMW i3

De korting op de Leaf of i3 is niet verkeerd, zeker gezien het feit dat er nieuwe versies op de rol staan voor beide modellen. In september moet een vernieuwde Nissan Leaf het licht zien, met een verhoogde actieradius van 400 kilometer.

Een nieuwere versie van de BMW i3 wordt naar verwachting getoond op de Frankfurt Auto Show van 14 september. Deze i3 krijgt naar verwachting een bereik van 300 kilometer.

Bron: Green Car Reports | Foto's: Shutterstock.com