18-08-2017 12:11 | Door: Hidde Middelweerd

Hyundai heeft zijn waterstofauto van de toekomst getoond op een speciaal event in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De SUV, die nog geen naam heeft, is bijna klaar om in massaproductie te gaan en wordt begin volgend jaar officieel gepresenteerd tijdens de CES 2018.

Dat meldt Hyundai in een persbericht.

Waterstofauto

De nieuwe SUV wordt de tweede waterstofauto die Hyundai op de markt brengt. In 2013 kwam het Zuid-Koreaanse automerk al met de ix35 op de markt. Door verbeterde technologie en efficiëntie moet de actieradius van de nieuwe waterstofauto een stuk hoger worden dan zijn voorganger: 800 kilometer (NEDC).

De SUV op waterstof is geïnspireerd op de FE Concept, een conceptauto op waterstof die Hyundai tijdens de Geneva Motor Show 2017 presenteerde.

Waterstof vs. elektrisch

De discussie wordt vaak gevoerd: waterstof of elektrisch? Hyundai lijkt hierin echter geen keuze te maken. Naast waterstofauto’s heeft het automerk namelijk ook elektrische auto’s op de markt gebracht en in de planning staan. Zo heeft het met de Ioniq een volledig elektrisch model op de markt gebracht. Daarnaast zijn er elektrische varianten van de Kona en Elantra aangekondigd.

Ook Toyota blijkt op beide paarden te wedden. Het Japanse automerk, dat eerder met de Mirai ook al een waterstofauto op de markt bracht, maakte onlangs bekend dat het werkt aan zijn eerste volledig elektrische auto.

Bron & foto's: Hyundai