23-08-2017 10:22 | Door: Hidde Middelweerd

De Amerikaanse tak van Hanergy Thin Film Power Group slaat de handen ineen met Audi om autodaken van bepaalde modellen uit te rusten met zonnecellen.

Dat meldt Bloomberg New Energy Finance. Hanergy is een Chinese ontwikkelaar van zonnecellen en -panelen. De Amerikaanse tak van het bedrijf heeft Alta Devices.

Zonne-energie

De zonnecellen op autodaken moeten genoeg energie opwekken om de airconditioning en andere elektrische functies in de auto aan te drijven. Daarnaast moet het zonnedak de actieradius van elektrische auto’s een duwtje in de rug geven.

Zonnecellen op het dak

Audi is niet het eerste automerk dat geïntegreerde zonnecellen op autodaken aanbiedt. Eerder dit jaar ontwikkelde Panasonic een zonnedak voor Toyota, met een output van ongeveer 180 watt. De Duitse start-up Sono Motors is ook hard op weg op zijn EV met geïntegreerde zonnecellen in productie te nemen.

Audi

Audi wil vanaf 2025 een derde van zijn modellen volledig elektrisch aanbieden. Eerder kondigde het automerk aan zijn kosten op het gebied van R&D terug te dringen met € 10 mrd, om deze elektrische toekomst te kunnen financieren.

Bron: Bloomberg New Energy Finance | Foto: Shutterstock.com