25-08-2017 07:32 | Door: Hidde Middelweerd

Meer dan honderd Britse bedrijven hebben toegezegd dat ten minste 5 procent van hun wagenpark in 2020 volledig elektrisch is. De laatste organisaties die zich achter deze doelstelling geschaard hebben, zijn Gatwick Airport en de Britse bank Santander.

Organisaties en bedrijven als de Londense brandweerbrigade en de Britse tak van Microsoft schaarden zich eerder al achter het initiatief. Verschillende bedrijven hebben het beoogde  percentage van 5 procent inmiddels al overschreden. Dat meldt Edie.

Elektrische auto’s

De doelstelling om een deel van het wagenpark te elektrificeren is onderdeel van het ‘Go Ultra Low’-initiatief, een Britse campagne die bedrijven moet attenderen op de (kostenbesparende) mogelijkheden van elektrische auto’s.

De Britse overheid kwam onlangs naar buiten met het nieuws dat zij de verkoop van benzine- en dieselauto’s per 2040 zal verbieden. Door nu al te beginnen met het elektrificeren van hun wagenpark, kunnen bedrijven zich klaarstomen voor deze toekomst.

Stijgende verkoop

De verkoop van elektrische auto’s zit al enige tijd in de lift. Recent onderzoek van Bloomberg New Energy Finance wijst uit dat deze trend in de aankomende decennia niet zal afnemen. Het onderzoek stelt dat elektrische auto’s in 2040 garant staan voor 54 procent van de totale verkoop van auto’s.

Bron: Edie | Foto: Shutterstock.com