01-09-2017 12:15 | Door: Hidde Middelweerd

BMW heeft een sportievere versie van zijn elektrische i3 onthuld. De nieuwe versie, die in 2018 het licht ziet, ziet er gestroomlijnder en slanker uit dan zijn hoekige voorganger. Daarnaast zijn de prestaties van de elektromotor verbeterd. BMW hoopt dat het elektrische model hiermee beter in staat is om de competitie aan te gaan met concurrenten als de Nissan Leaf en de Tesla Model 3.

Dat meldt Teslaratie.com.

Elektrische auto

Eerder werd bekend dat de vernieuwde BMW i3 een verhoogde actieradius van ongeveer 300 kilometer krijgt. Een verbetering van ongeveer 100 kilometer ten opzichte van zijn voorganger.

Of de BMW i3 daadwerkelijk de concurrentie aan kan gaan met andere elektrische auto’s op de markt is nog maar de vraag. De actieradius ligt beduidend lager dan die van bijvoorbeeld de Tesla Model 3 (350 kilometer). Het prijskaartje van een BMW i3 is echter $ 45.000, terwijl een Tesla Model 3 ongeveer $ 35.000 moet kosten.

Elektrische Mini

Eerder deze week onthulde Mini, dochteronderneming van BMW Group, een volledig elektrische conceptversie van zijn iconische auto. De auto is voor het eerst in levende lijve te zien tijdens de Frankfurt Motor Show die deze maand plaatsvindt.

Bron: Teslarati | Foto: BMW