12-09-2017 09:03 | Door: Hidde Middelweerd

Steeds meer landen plannen een verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s. Landen als Frankrijk en Groot-Brittanië willen het verbod in 2040 invoeren, andere landen, zoals Noorwegen, zijn ambitieuzer en willen dat in 2025 al doen. Ook China heeft een dergelijk verbod op de agenda staan en onderzoekt momenteel wanneer dat verbod het beste ingevoerd kan worden.

Dat meldt Reuters, op basis van informatie van het Chinese persbureau Xinhua.

Turbulente tijden

Xin Guobin, Chinese onderminister van Industrie, voorspelde turbulente tijden voor Chinese autofabrikanten. “We zijn gestart met onderzoek naar een geschikte tijdlijn voor een dergelijk verbod”, stelde Guobin tijdens een auto event in de Chinese havenstad Tianjin. “Het zal garant staan voor verregaande veranderingen in ontwikkeling van de auto-industrie.”

China heeft als doelstelling dat de verkoop van elektrische en plug-in hybride voertuigen in 2025 ongeveer 20 procent van de totale verkoop beslaat. Het vaststellen van een jaartal waarop een verbod op benzine- en dieselvoertuigen wordt ingevoerd, moet bijdragen aan het behalen van deze doelstelling.

Lees ook:

Bron: Reuters | Foto: Shutterstock.com