12-09-2017 16:24 | Door: Hidde Middelweerd

Honda heeft een volledig elektrische conceptauto onthuld, gericht op mobiliteit binnen de stadsgrenzen: het Urban EV Concept. De onthulling vond plaats tijdens de Frankfurt Motor Show, die vandaag van start gaat.

Dat meldt Electric Cars Report.

Elektrische auto

De Urban EV Concept is gebouwd op een complete nieuw platform en laat zien welke kant Honda op gaat met zijn elektrische modellen, zowel op het gebied van technologie als design. “Dit is geen visie voor de verre toekomst”, stelde Takahiro Hachigo, CEO van Honda, tijdens de presentatie. “Een productieversie van deze auto is in 2019 al beschikbaar in Europa.”

De elektrische auto biedt ruimte voor vier passagiers en beschikt over Vehicle-2-Grid technologie, die de auto in staat stelt om energie terug te leveren aan het net of huishouden. Honda onthulde naast de auto dan ook de Power Manager Concept, een slim systeem dat de auto in staat stelt efficienter op te slaan en terug te leveren.

Interactief dashboard

De compacte conceptauto beschikt daarnaast over een interactief dashboard op de bumper, waar een boodschap op weergegeven kan worden, zoals een begroeting of advies voor andere bestuurders op de weg. Buitenspiegels heeft de auto niet, omdat camera’s het zich achter de auto verzorgen. 

Bron: electric Cars Report | Foto: Honda