13-09-2017 12:14 | Door: Hidde Middelweerd

Audi heeft een elektrische conceptauto onthuld die volgens het automerk beschikt over ’s werelds hoogste actieradius: tussen de 700 en 800 kilometer.

Dat meldt Audi in een persbericht.

Solid state batterij

De zogeheten Audi Aicon conceptauto is een sportieve sedan, uitgerust met een ‘solid state’  batterijpakket. Solid state-batterijen staan te boek als de opvolger van de huidige standaard: lithium-ion-batterijen. De batterijen beschikken over solide in plaats van vloeibare elektrolyten, wat het risico op ontsteking en/of explosie van de batterij aanzienlijk terugdringt. Belangrijker nog, het kan de actieradius van een auto fors verhogen.

De batterij voorziet vier elektomotoren van stroom. Deze elektromotoren drijven elk een wiel aan en zijn daarnaast in staat om remenergie terug te winnen, waardoor de actieradius vergroot wordt. Ook de aerodynamica en het lage gewicht van de auto dragen bij aan de hoogte van de actieradius.

Zelfrijdend

De Audi Aicon dient als blauwdruk voor mobiliteit van de toekomst. Zelfrijdend vervoer speelt hierin een sleutelrol, stelt Audi. De conceptauto beschikt daarom niet over een stuur of gaspedalen en schetst daarmee een beeld van de luxueuze robottaxi’s die Audi in de verre toekomst voorziet.

Lees ook:

Bron & foto's: Audi