13-09-2017 16:28 | Door: Hidde Middelweerd

EVBox, internationaal marktleider op het gebied van laadpunten voor elektrische auto’s, heeft haar 50.000ste laadpunt geplaatst. De mijlpaal vond plaats in Los Angeles, bij de LA Cleantech Incubator.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Elektrische auto

EVBox is sinds zijn oprichting aan een grote opmars bezig. Momenteel is het bedrijf hard aan het werk om het aantal laadpunten in de Verenigde Staten fors uit te breiden.

“De stijgende vraag naar elektrische auto’s brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee om een goede laadinfrastructuur aan te bieden. Bestuurders van elektrische auto’s willen steeds meer laadpunten wil zien. Samen met ervaren partners, bedrijven en overheden hebben we de kans deze bestuurders de rijervaring te bieden die zij verwachten. Deze mijlpaal van 50.000 laadpunten is een direct resultaat van die ambitie, waar we dan ook erg trots op zijn,” zegt Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, in het persbericht.

EVBox heeft inmiddels laadpunten staan in 30 landen, verdeeld over 980 steden. De eerste 50.000 laadpunten werden binnen zeven jaar geplaatst. EVBox verwacht echter dat de volgende 50.000 laadpunten binnen twee jaar al geplaatst zijn.

Lees ook:

Bron: EV-Box | Foto: EV-Box